Nieuws

Kans op regen, wind en bloemen op de grond

Niet gek op kijken als je in de omgeving van Nijmegen deze dinsdag bloemen op de grond vindt met een kaartje eraan. Grote kans dat ze er bewust zijn neergelegd. © Pixabay
BERG EN DAL - Niet gek op kijken als je in de omgeving van Nijmegen deze dinsdag bloemen op de grond vindt met een kaartje eraan. Grote kans dat ze er bewust zijn neergelegd.
In het kader van Wereldkankerdag legt de organisatie van de tocht Zeven voor Leven gerbera's neer om aandacht te vragen voor het 'zien van kanker'.
Elke bloem is voorzien van een boodschap en het moet de vinder aan het denken zetten. De bloem kan vervolgens doorgegeven worden aan iemand in de persoonlijke omgeving.
Het is allemaal bedoeld om aandacht te vragen voor de fietstocht 'Zeven voor Leven', waarmee deelnemers in mei geld gaan ophalen om kanker eerder te kunnen diagnosticeren en vervolgens ook beter te kunnen behandelen.

Meer plekken in Nederland

Op en rond het parcours, en bij het Radboudumc in Nijmegen zullen dinsdag de meeste bloemen te vinden zijn. Maar ook op andere plekken in Nederland kun je bloemen tegenkomen. De organisatoren hopen ook dat mensen geïnspireerd raken en zich inschrijven voor het evenement op 17 mei.
Stijn Nooteboom vertelde op Radio Gelderland over de actie:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!