Nieuws

Fred moet met pensioen, maar wil helemaal niet

NIJMEGEN - Fred van Lent is een begrip aan de Universiteit van Nijmegen. Deze zondag gaf hij zijn allerlaatste Bewegen op Muziek-les. En daarmee komt er na zo'n 35 jaar een einde aan een tijdperk. Fred moet met pensioen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Fred moet met pensioen, maar wil helemaal niet
Honderden mensen zijn zondagochtend naar Nijmegen gekomen voor Fred. Zijn lessen zijn bijzonder populair bij studenten en ook veel ex-studenten en ouderen komen voor hem nog altijd naar het sportcentrum van de Radboud Universiteit. 
Eerder is flink actie gevoerd voor het behoud van Fred bij het sportcentrum. Maar zonder resultaat. Fred moet verplicht met pensioen en dat vindt hij heel jammer. 'Dit is echt mijn hobby. Muzieklijsten uitzoeken, het bewegen. Het is voor mij niet fysiek heel zwaar. De muziek trekt je door de les heen.'

Door op andere locatie?

Fred is in overleg met verschillende sporthallen om te kijken of hij elders zijn lessen voort kan zetten. 'We gaan kijken hoe het loopt en of er mensen komen. Het kan dan alleen maar leuker en beter worden.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!