Nieuws

Droom wordt werkelijkheid voor deze drummer

BRUMMEN - Het is een droom die werkelijkheid is geworden voor Lorenzo Hardijzer uit Brummen. Hij drumt al jarenlang in de Gelderse Status Quo-tributeband Status Quotes en slaagde er deze week in het drumstel te bemachtigen van John Coghlan.
Coghlan was de eerste drummer van Status Quo en verliet in 1982 de wereldberoemde band. Status Quo scoorde enorme hits met Down Down, Whatever You Want en Roll Over Lay Down.
De unieke aankoop is een gevolg van de trip die Status Quotes in september vorig jaar maakte naar Engeland om op de fanclubdag te spelen. 'De Engelse stagemanager, Russ Chadd, ontdekte het drumstel op YouTube-filmpjes. Hij spoorde het op en kon het kopen. Het was blauw geverfd. De fabrikant heeft het vervolgens helemaal in originele gele staat teruggebracht. Coghlan speelde op dat drumstel tijdens zijn laatste tour in 1981.'
Coghlan zelf had geen interesse in de drumkit en daarna besloot de stagemanager Status Quotes te benaderen. 'We kwamen er snel uit met de prijs en ik ben meteen naar Engeland gereden om het op te halen.'

'Geweldige band'

Omroep Gelderland maakte een documentaire rond de Engeland-trip van Status Quotes en daarin werd duidelijk dat het optreden van de viermansformatie diepe indruk maakte op fans en oud-leden van Status Quo onder wie Coghlan. De oud-drummer van Quo meldde zich na afloop in de kleedkamer en vertelde dat 'hij graag even had meegedaan, maar deze geweldige band niet voor de voeten wilde lopen'.
Op 22 februari is Lorenzo Hardijzer voor het eerst live te bewonderen achter zijn illustere trommels.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!