Instellingen

Politie zit verdachte op de hielen... in golfkarretjes

De politie had vrijdag bij Groesbeek de handen vol aan een verdachte die het hazenpad koos. Dat leidde naar Golfbaan Het Rijk van Nijmegen, met als resultaat een achtervolging met golfkarretjes op de golfbaan. Slapstick-toestanden dus, maar wel met een aanhouding als afloop. © Wikimedia

GROESBEEK - De politie had vrijdag bij Groesbeek de handen vol aan een verdachte die het hazenpad koos. Dat leidde naar Golfbaan Het Rijk van Nijmegen, met als resultaat een achtervolging met golfkarretjes op de golfbaan. Slapstick-toestanden dus, maar wel met een aanhouding als afloop.

Een agent in burger kreeg op de Nijmeegsebaan een gesignaleerde verdachte in het oog en wilde de man aanhouden. Die had daar geen trek in. De man nam de benen richting de golfbaan, met naast zich een elektrische fiets die óók nog eens gestolen bleek.

Achtervolgingsteam

De fiets kwam de verdachte goed van pas. Hij sprong er op en bleef zo uit handen van opgetrommelde agenten. Die schreeuwden naar omstanders op de golfbaan dat ze de man moesten grijpen. Er volgde een achtervolging, compleet met golfkarretjes. De politie spreekt van een 'achtervolgingsteam' van agenten en medewerkers van de golfbaan.

Uiteindelijk werd de verdachte in de boeien geslagen. Op Facebook bedankt de politie de omstanders voor hun hulp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!