Nieuws

Pastoor mag erfenis van 120.000 euro houden

Pastoor Jos Hermans (rechts).
De Drutense pastoor Jos Hermans mag de erfenis van de in 2014 overleden Tonny van Empel houden. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. De 82-jarige vrouw uit Brabant liet het grootste deel van haar vermogen na aan Hermans, die toen pastoor was in Asten. © parochie H. Franciscus en H. Clara.
DRUTEN - De Drutense pastoor Jos Hermans mag de erfenis van de in 2014 overleden Tonny van Empel houden. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. De 82-jarige vrouw uit Brabant liet het grootste deel van haar vermogen na aan Hermans, die toen pastoor was in Asten.
Het gaat volgens de familie om een bedrag van 120.000 euro. De familie stapte naar de Hoge Raad om dit tegen te houden, nadat ze eerder bot had gevangen bij de rechtbank en het gerechtshof. De Hoge Raad heeft nu dit cassatieberoep verworpen.
Met dit besluit staat vast dat het testament van de overleden vrouw geldig is en dat pastoor Hermans de erfenis mocht aanvaarden. Hoe de Hoge Raad tot dit oordeel kwam, is niet bekendgemaakt. Dat hoeft de Hoge Raad ook niet te doen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!