Nieuws

Vier verdachten ontsnappingspoging Zutphen nog 90 dagen vast

De aanhouding van de verdachten bij Wehl.
Het voorarrest van de vier mannen die ervan worden verdacht een tot levenslang veroordeelde man te helpen ontsnappen uit de gevangenis in Zutphen, is vrijdag door de Raadkamer met 90 dagen verlengd. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Het voorarrest van de vier mannen die ervan worden verdacht een tot levenslang veroordeelde man te helpen ontsnappen uit de gevangenis in Zutphen, is vrijdag door de Raadkamer met 90 dagen verlengd.
De vier werden op 19 januari aangehouden na de mislukte ontsnappingspoging. Drie van hen werden opgepakt in Wehl, een bij Zevenaar. Volgens de politie hebben ze geprobeerd met een bestelbus de gevangenispoort te rammen. Het busje stond even later in brand.
Zeer waarschijnlijk probeerden ze op die manier Omar L. te bevrijden, die zit als kopstuk van de Mocro-maffia een levenslange gevangenisstraf uit. Die werd nog dezelfde dag overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.
De verdachten zijn tussen de 20 en 30 jaar oud en komen niet uit Nederland, maakte de politie eerder bekend. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!