Nieuws

De Stelling: 'Brexit? Nu wij nog uit de EU!'

Vrijdag- op zaterdagnacht om 00.00 uur is het zover: Groot-Brittannië stapt uit de Europese Unie. Dan is Brexit een feit. Wordt het tijd dat Nederland volgt?
Vrijdag- op zaterdagnacht om 00.00 uur is het zover: Groot-Brittannië stapt uit de Europese Unie. Dan is Brexit een feit. Wordt het tijd dat Nederland volgt?
Drieënhalf jaar is naar het vertrek toe gewerkt, nadat uit een referendum in 2016 bleek dat 51,9% van de Britten de Europese Unie liever de rug toe keerde. De Brexit-voorstanders willen af van de Brusselse regelzucht en dat het Verenigd Koninkrijk een soevereine staat blijft. Daarnaast zijn ze ongecontroleerde immigratie zat en willen de Britten af van open grenzen en makkelijke verhuizingen binnen de EU. 
Nu is het zover: de Britten verlaten de Europese Unie. De enige concrete stap die nu genomen wordt, is dat Britse Europarlementariërs niet meer mee mogen praten in Brussel. Dit jaar is nog een overgangsperiode, waarin ook nog de Europese wetten en regels gelden overzees. Andere afspraken, over bijvoorbeeld de visverdeling in de Noordzee, worden komende elf maanden geregeld.  
Nederland is van begin af aan al betrokken bij de Europese Unie. Moet dat zo blijven, of moeten wij ook vertrekken? Hoe denk jij als Gelderlander daarover? Er kan niet meer gestemd worden op deze poll.
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!