Nieuws

Oorzaak verwoestende brand Aalten niet te achterhalen

De oorzaak van de grote brand op het industrieterrein aan de Vierde Broekdijk in Aalten dinsdagavond, is niet te achterhalen. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer. © ANP
AALTEN - De oorzaak van de grote brand op het industrieterrein aan de Vierde Broekdijk in Aalten dinsdagavond, is niet te achterhalen. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer.
De brand begon dinsdagavond laat bij interieurbouwer Tritop en sloeg over naar het naastgelegen Virupa, dat gericht is op winkelpresentatie. Beide bedrijven zijn van dezelfde eigenaar, die een levenswerk van 28 jaar in vlammen zag opgaan.
De politie is donderdag samen met experts van het Team Brandonderzoek naar de plek van de brand gegaan om de oorzaak vast te stellen, maar dat bleek onbegonnen werk.
'De brand was zo hevig dat sporen die naar de oorzaak zouden kunnen leiden, vernietigd zijn. Bovendien moest een deel van de panden worden gesloopt om goed bij het vuur te kunnen komen', aldus de brandweerwoordvoerder. Volgens hem is het dossier gesloten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!