Nieuws

Culemborg zoekt nieuwe wethouder na vertrek Buwalda

De zeven partijen in de Culemborgse gemeenteraad, die anderhalf jaar geleden het raadsakkoord hebben ondertekend, gaan op zoek naar een nieuwe wethouder. Dat is nodig na het plotselinge vertrek van CDA-wethouder Simon Buwalda, vorige week. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - De zeven partijen in de Culemborgse gemeenteraad, die anderhalf jaar geleden het raadsakkoord hebben ondertekend, gaan op zoek naar een nieuwe wethouder. Dat is nodig na het plotselinge vertrek van CDA-wethouder Simon Buwalda, vorige week.
Buwalda vertrok op eigen verzoek nadat er een nieuw tekort was ontdekt op het terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de jeugdzorg. Daar was al een gat van 300.000 euro en daar kwam onlangs nog eens een half miljoen euro bij. Dat kon Buwalda niet voor zijn politieke verantwoordelijkheid nemen.
Na zijn vertrek hebben de zeven partijen, die het raadsakkoord steunen, gekeken of de portefeuille van Buwalda bij de andere wethouders kon worden ondergebracht. Maar die drie hebben aangegeven dat dat de kwaliteit van het stadsbestuur van Culemborg te veel zou schaden.
Volgens woordvoerder Fouad Sidali van de zeven partijen van het raadsakkoord wordt nu in hoog tempo een profielschets voor een nieuwe wethouder opgesteld. Die nieuwe wethouder moet tussen half en eind maart benoemd worden. Van welke politieke kleur de nieuwe wethouder moet zijn, liet Sidali dinsdagavond tijdens een vergadering van de Culemborgse gemeenteraad achterwege.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!