Nieuws

Regen? Dan mag je doorfietsen in Arnhem

Bij regen springt het stoplicht voor fietsers straks eerder op groen op bepaalde plekken in Arnhem. Dat gebeurt door zogeheten 'regensensoren' op verkeerslichten te plaatsen. Het college gaat onderzoeken op welke locaties dat van toegevoegde waarde is. © Pixabay
ARNHEM - Bij regen springt het stoplicht voor fietsers straks eerder op groen op bepaalde plekken in Arnhem. Dat gebeurt door zogeheten 'regensensoren' op verkeerslichten te plaatsen. Het college gaat onderzoeken op welke locaties dat van toegevoegde waarde is.
Een voorstel daartoe van de Partij voor de Dieren hoefde woensdagavond niet in stemming te worden gebracht. Wethouder Roeland van der Zee wilde het op voorhand overnemen. Minder lang wachten in de regen moet fietsen aangenamer maken. Zelfs voordat het gaat regenen is het mogelijk om fietsers vaker of langer groen licht te geven. Mogelijk hebben ze dan voor de bui hun bestemming al bereikt.

Drie of vier punten

Dat moet het gebruik van de fiets stimuleren. De kosten zullen volgens fractievoorzitter Leo de Groot van de Partij voor de Dieren tussen de 500 euro en 2000 euro per sensor zijn, afhankelijk van het gekozen type. Hij verwacht dat er drie of vier punten in de binnenstad zijn waar de regensensor de grootste toegevoegde waarde heeft.
Voor de zomer zal Van der Zee met zijn bevindingen naar de raad komen.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.