Nieuws

Tante Rikie wil haar draagstoel kwijt... maar wat is de beste plek?

Tante Rikie in betere tijden.
Jaar in, jaar uit nam ze erin plaats: de trouwe draagstoel waarin haar dragers haar over de Zwarte Cross paradeerden. Maar festivaldirectrice Tante Rikie maakte vier maanden geleden haar afscheid van het festival bekend. En dus verdwijnt ook haar draagstoel. © ANP
LICHTENVOORDE - Jaar in, jaar uit nam ze erin plaats: de trouwe draagstoel waarin haar dragers haar over de Zwarte Cross paradeerden. Maar festivaldirectrice Tante Rikie maakte vier maanden geleden haar afscheid van het festival bekend. En dus verdwijnt ook haar draagstoel.
In een bericht op Facebook doet Tante Rikie woensdag een oproep aan al haar fans. 'Bestaat er een draagstoelmuseum? Of in ieder geval een plek waar ik mijn trouwe draagstoel (en eventueel de dragers) een mooie plek kan geven?', vraagt ze zich hardop af.
Tante Rikie is de moeder van André Nijman. Hij was in het verleden betrokken bij de organisatie van de Zwarte Cross en de band Jovink en de Voederbietels. Nadat bekend werd dat ze zou stoppen als directrice en boegbeeld van de Zwarte Cross werd besloten geen vervanger aan te wijzen.  'Ze is voor eeuwig de onbetwiste festivaldirectrice van de Zwarte Cross en haar beeltenis zal te zien blijven op het festival', luidde de uitleg toen. 
De eerstvolgende editie van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde was eind november al binnen een kwartier uitverkocht. 
Tante Rikie van de Zwarte Cross gaat met pensioen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!