Nieuws

Ruim 1500 handtekeningen opgehaald voor veiligere kruising

Burgemeester Servaas Stoop van West Betuwe heeft dinsdagavond ruim 1500 handtekeningen in ontvangst genomen van inwoners van Rumpt. Mensen van tennis- en voetbalclub Rhelico en de Ida Gerhardt Academie in Geldermalsen willen dat een gevaarlijke fietsoversteek snel wordt aangepakt. © Omroep Gelderland
RUMPT - Burgemeester Servaas Stoop van West Betuwe heeft dinsdagavond ruim 1500 handtekeningen in ontvangst genomen van inwoners van Rumpt. Mensen van tennis- en voetbalclub Rhelico en de Ida Gerhardt Academie in Geldermalsen willen dat een gevaarlijke fietsoversteek snel wordt aangepakt.
De oversteek ligt bij sportpark Boutenstein, net buiten het dorp over de provinciale weg N327. Daar raakte onlangs een 15-jarige fietser gewond bij een aanrijding. De fietser was een leerling van de Ida Gerhardt Academie.
Wethouder Goossens zei in een reactie dat hij inmiddels in overleg is met de provincie, omdat het hier om een provinciale weg gaat.
De aanpak van de kruising staat pas voor 2022 in de planning. Goossens heeft de raadsleden gevraagd hun partijleden in Provinciale Staten aan te moedigen de provincie meer tempo te laten maken met de aanpak van de kruising.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!