Nieuws

'Pluryn kijkt serieus naar doorstartplan voor Hoenderloo Groep'

Jeugdzorgorganisatie Pluryn zegt serieus te kijken naar het plan voor het behoud van de locaties in Hoenderloo en Deelen. Ook belooft Pluryn dat alle kinderen een passende opvangplek krijgen, mochten de deuren van de Hoenderloo Groep alsnog dichtgaan. © actiegroep Klein Hoenderloo
HOENDERLOO - Jeugdzorgorganisatie Pluryn zegt serieus te kijken naar het plan voor het behoud van de locaties in Hoenderloo en Deelen. Ook belooft Pluryn dat alle kinderen een passende opvangplek krijgen, mochten de deuren van de Hoenderloo Groep alsnog dichtgaan.
Dat is het resultaat van het overleg afgelopen maandag over de toekomst van de jeugdzorg in Hoenderloo en Deelen. Daarbij waren behalve Pluryn ook de Jeugdautoriteit, gemeenten, onderwijsinspectie en het ministerie van Onderwijs en Volksgezondheid aanwezig. Ook is gesproken met de actiegroep Klein Hoenderloo achter het doorstartplan.
Dit plan moet volgens Pluryn nog verder worden uitgewerkt door de initiatiefnemers, bestaande uit medewerkers en oud-medewerkers. De actiegroep krijgt nog tot maandag de tijd vragen te beantwoorden over onder meer de kwaliteit van zorg, financiën en overname van medewerkers.
De zorggroep was eerder nog sceptisch over de plannen en noemde ze 'niet levensvatbaar'. Pluryn benadrukt nu dat de beslissing over het doorstartplan bij de zorgorganisatie zelf en de gemeenten ligt.

Eind augustus meer duidelijkheid

Pluryn zegt verder voor elk kind een nieuwe plek binnen of buiten de eigen organisatie te zoeken. Eind augustus moet voor de meeste jongeren duidelijk zijn waar hun toekomst ligt.
Pluryn besloot onlangs mede vanwege financiële tekorten de Hoenderloo Groep dit jaar te sluiten. Vakbond FNV voerde daar afgelopen vrijdag actie, omdat de jeugdzorginstelling zou weigeren alternatieven voor sluiting te onderzoeken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!