Nieuws

Tienduizenden euro's boete voor bedrijf dat zomaar asbest verwijderde

Een bedrijf uit Epe is gestraft omdat het zonder voorzorgsmaatregelen asbestwerkzaamheden uitvoerde. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een boete van 43.500 euro opgelegd. © ANP
EPE - Een bedrijf uit Epe is gestraft omdat het zonder voorzorgsmaatregelen asbestwerkzaamheden uitvoerde. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een boete van 43.500 euro opgelegd.
Het bedrijf haalde asbesthoudende platen weg zonder daar eerst een gespecialiseerd bureau naar te laten kijken. Ook waren werknemers niet in het bezit van de juiste papieren.

Groot risico voor werknemers

Tijdens een controle in september bleek dat er geen enkele wettelijk verplichte maatregel was genomen, meldt de inspectie dinsdag. De werknemers liepen daarom een groot risico op blootstelling aan asbestvezels.
Het bedrijf kan nog tegen de boete in beroep gaan. Om welke onderneming in Epe het gaat, maakt de inspectie niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!