Instellingen

Wie illegaal kaartjes voor carnaval verkoopt, gaat achteraan in de polonaise

Het is carnavalsvereniging De Rossumdaerpers in Vaassen al jaren een doorn in het oog dat sommige leden illegaal hun kaartjes voor carnaval doorverkopen. Wie vanaf nu betrapt wordt, raakt het lidmaatschap kwijt. © Jan Hagen

VAASSEN - Het is carnavalsvereniging De Rossumdaerpers in Vaassen al jaren een doorn in het oog dat sommige leden illegaal hun kaartjes voor carnaval doorverkopen. Wie vanaf nu betrapt wordt, raakt het lidmaatschap kwijt.

De carnavalsvereniging is populair in Vaassen en velen willen graag lid worden. Want wie lid is, heeft recht op een kaartje voor de carnavalsfeesten. En daar wringt hem de schoen, volgens Jan Leerkes van de vereniging: 'We hebben gebrek aan ruimte in onze feestzaal, dorpscentrum De Wieken. Uit veiligheidsoverwegingen mag maar een maximum aantal mensen naar binnen.'

Ledenstop

De vereniging heeft een ledenstop in moeten stellen. 'Er is een wachtlijst van zo'n acht jaar', vertelt Leerkes. De vereniging heeft er geen probleem mee dat ouders hun kaartje doorgeven aan hun kind, als ze door ziekte bijvoorbeeld verhinderd zijn.

Volgens Leerkes spelen de meeste mensen ook volgens de regels, maar er is een kleine groep die zich niet aan die regels houdt: 'Het kan niet zo zijn dat mensen hun lidmaatschap gebruiken om er financieel gewin uit te halen.' Kaartjes die nu 28,50 euro kosten, gaan volgens hem zelfs voor meer dan 100 euro van de hand.

Strikt persoonlijk

Al jaren staat op de kaartjes dat ze strikt persoonlijk zijn. 'En daar gaan we op handhaven. We waarschuwen nu eerst, maar als de club kan achterhalen wie er ledenkaarten met winst verkoopt, kan die zijn lidmaatschap inleveren.' Vervolgens kan die achteraan sluiten op de wachtlijst van acht jaar.

Beluister het gesprek met Jan Leerkes:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!