Nieuws

De stelling: 'Voor vrijwilligerswerk is niemand te oud'

Veel mensen, jong en oud, doen het regelmatig: vrijwilligerswerk. Zo ook bij Museum Het Valkhof in Nijmegen. Maar het museum heeft een regel: wie ouder is dan 75 moet vertrekken. Maar is dat wenselijk, zo'n leeftijdsgrens? © Pixabay
NIJMEGEN - Veel mensen, jong en oud, doen het regelmatig: vrijwilligerswerk. Zo ook bij Museum Het Valkhof in Nijmegen. Maar het museum heeft een regel: wie ouder is dan 75 moet vertrekken. Maar is dat wenselijk, zo'n leeftijdsgrens?
De medewerkers van het Nijmeegse museum vinden de leeftijdsgrens onzin. Om die onvrede te uiten, stapte onlangs een deel van de vrijwilligers boos op. Diverse vrijwilligersorganisaties, zoals 'Vrijwilligers aan Zet', hebben inmiddels laten weten dat ze erop tegen zijn. 'Het zou beter zijn als organisaties per individu kijken welke vrijwilliger het werk nog aankan en welke niet.'
We zijn benieuwd wat wij Gelderlanders van een leeftijdsgrens voor vrijwilligers vinden. Zou je altijd - als je zelf denkt dat je het nog aan kan - het werk moeten kunnen blijven doen of is een leeftijdsgrens terecht?  Laat het ons weten en stem!
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!