Nieuws

B&W van Tiel kiezen voor RegioTV

Het college van B&W  van de gemeente Tiel heeft besloten om RegioTV Tiel voor te dragen als nieuwe lokale omroep van Tiel. In februari wordt aan de gemeenteraad van Tiel gevraagd of men het daar mee eens is. Voor de nieuwe zendtijdtoewijzing voor de komende 5 jaar zijn 2 gegadigden in Tiel; RegioTV Tiel en Nova Media. Na een zorgvuldige procedure, waarbij gekek en is na het functioneren van beide omroepen, haalde RegioTV Tiel 117 toegekende punten daar waar Nova Media bleef steken op 66. Er is onderzoek gedaan naar onder andere de representativiteit van beide clubs, de doelstellingen van beide omroepen en hoe men die denkt te kunnen waarmaken in het snel veranderende medialandschap.
TIEL - Het college van B&W  van de gemeente Tiel heeft besloten om RegioTV Tiel voor te dragen als nieuwe lokale omroep van Tiel. In februari wordt aan de gemeenteraad van Tiel gevraagd of men het daar mee eens is. Voor de nieuwe zendtijdtoewijzing voor de komende 5 jaar zijn 2 gegadigden in Tiel; RegioTV Tiel en Nova Media. Na een zorgvuldige procedure, waarbij gekek en is na het functioneren van beide omroepen, haalde RegioTV Tiel 117 toegekende punten daar waar Nova Media bleef steken op 66. Er is onderzoek gedaan naar onder andere de representativiteit van beide clubs, de doelstellingen van beide omroepen en hoe men die denkt te kunnen waarmaken in het snel veranderende medialandschap.
Nova Media en RegioTV Tiel zijn ook verwikkeld in een aanvraagprocedure voor de gemeente Neder-Betuwe. Daar stemde een meerderheid van de gemeenteraad in 2019 al voor RegioTV Tiel. In de gemeente Buren loopt ook een zendtijdaanvraag. Daar heeft naast RegioTV Tiel ook SRC uit Culemborg een zendtijdtoewijzing aangevraagd.
De verwachting is dat zowel de gemeente Neder-Betuwe als Buren binnen enkele maanden een voorkeur aangeven voor welke omroep zij het meest geschikt vinden voor hun gemeente. Het is uiteindelijk aan het Commissariaat voor de Media om de definitieve zendtijd toe te wijzen voor een periode van 5 jaar.