Nieuws

Brand bij NEC: politie maakt stappen in onderzoek

Er zit schot in de zaak: de politie heeft duidelijke aanknopingspunten in het onderzoek naar de brand bij het Gofferstadion en sportcomplex De Eendracht in Nijmegen. Er wordt uitgegaan van brandstichting en het onderzoek zit volgens een politiewoordvoerder in een gevorderd stadium. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Er zit schot in de zaak: de politie heeft duidelijke aanknopingspunten in het onderzoek naar de brand bij het Gofferstadion en sportcomplex De Eendracht in Nijmegen. Er wordt uitgegaan van brandstichting en het onderzoek zit volgens een politiewoordvoerder in een gevorderd stadium.
De brand woedde in de nacht van 12 op 13 oktober vorig jaar. Er werden jerrycans met benzine gevonden, meldde NEC na de brand. De politie begon een onderzoek naar de brandstichting.

'Jonge ADO-hooligans'

Volgens De Gelderlander zijn de brandstichters leden van Den Haag Youth, jonge ADO-hooligans. De brandstichting zou passen in een strijd die al langer gaande is tussen de jonge harde kern van ADO Den Haag en NEC.
De politie wil die informatie nog niet bevestigen en benadrukt dat het onderzoek nog loopt. Wel is de verwachting dat er op korte termijn meer duidelijkheid komt. 'De exacte details zijn onderdeel van het onderzoek en die kunnen we niet delen', stelt een woordvoerder. 
De brand richtte forse schade aan bij de hoofdingang van De Eendracht en aan de gevel van De Goffert. Wedstrijden en trainingen konden wel gewoon doorgaan. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!