Nieuws

Huismus meest getelde vogel in onze provincie

De huismus.
De huismus is dit jaar in Gelderland het vaakst gespot tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Ook de koolmees en pimpelmees zijn vaak geteld. © Pexels
ARNHEM - De huismus is dit jaar in Gelderland het vaakst gespot tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Ook de koolmees en pimpelmees zijn vaak geteld.
In onze provincie telden ruim 12.500 mensen de hoeveelheid vogels die in hun tuin zaten. Na de huismus, koolmees en pimpelmees werden de merel, vink en kauw het vaakst geteld.
De houtduif, Turkse tortel, roodborst en de ekster maken de top tien compleet. De getelde vogels in Gelderland wijken nauwelijks af van de landelijke cijfers. Ook vorig jaar werden de huismus en koolmees het meeste geteld.
Tekst gaat verder onder de foto.
Een koolmees.
De huismus is dit jaar in Gelderland het vaakst gespot tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Ook de koolmees en pimpelmees zijn vaak geteld. © Omroep Gelderland
De telling wordt sinds 2001 georganiseerd door de Vogelbescherming en SOVON Vogelonderzoek Nederland. Deelnemers noteren op verschillende dagen een half uur lang welke vogels zij zien in hun tuin. De resultaten konden tot maandagochtend worden doorgegeven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!