Nieuws

School herdenkt bij brand omgekomen Leja uit Duiven

Hogeschool Saxion staat stil bij de dood van studente Leja. Zij kwam vrijdagochtend om bij de grote woningbrand in Duiven, waar ook twee andere lichamen werden gevonden. Hun identiteit is door de politie nog niet bekendgemaakt. © Roland Heitink / Persbureau Heitink
DUIVEN - Hogeschool Saxion staat stil bij de dood van studente Leja. Zij kwam vrijdagochtend om bij de grote woningbrand in Duiven, waar ook twee andere lichamen werden gevonden. Hun identiteit is door de politie nog niet bekendgemaakt.
Volgens een woordvoerder wacht de school nog steeds op een formele bevestiging van het overlijden van hun studente. Ze was eerstejaars bij de opleiding toerisme in Apeldoorn.

Herdenkingsplek

De school treft maandag voorbereidingen om een herdenkingsplek in te richten, hoewel er nog veel onduidelijk is. Ook vrijdag zijn al medestudenten opgevangen op de school.

Langdurig onderzoek

De politie kan maandag nog steeds niet bevestigen of de slachtoffers van de brand ook de bewoners van het huis zijn. In de woning aan de Roodwilligenstraat woonde vader Jan met moeder Lenie en dochter Leja.
De politie doet ook geen mededeling over de reden waarom het zo lang duurt voor er meer duidelijkheid over de slachtoffers en de toedracht van de brand komt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!