Nieuws

Woningbrand Duiven is gezinsdrama

De tragedie met de drie doden aan de Roodwilligenstraat in Duiven betreft een gezinsdrama. Dat hebben politie en de gemeente maandag bekendgemaakt. De slachtoffers zijn volgens de politie al voor de brand om het leven gebracht. © Roland Heitink
DUIVEN - De tragedie met de drie doden aan de Roodwilligenstraat in Duiven betreft een gezinsdrama. Dat hebben politie en de gemeente maandag bekendgemaakt. De slachtoffers zijn volgens de politie al voor de brand om het leven gebracht.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Woningbrand Duiven is gezinsdrama
De slachtoffers zijn de 20-jarige studente Leja, haar moeder Lenie (58) en haar vader Jan (64), die in het huis woonden. Zij werden vrijdagochtend vanaf 8.30 uur achtereenvolgens op verschillende plaatsen aangetroffen in het vrijstaande huis, waar een grote brand woedde.
De identiteit van de slachtoffers bleef lange tijd onbekend. De politie had veel tijd nodig om de doden te identificeren en daarna eerst nabestaanden te informeren. Pas zondagmiddag zat het grootste deel van het onderzoek erop en begon de technische recherche af te ronden.

Ontzetting

Waarnemend burgemeester Jacques Niederer is geschokt. 'Dat drie mensen uit Duiven zijn overleden was al een schok. Dat dit nu een triest gezinsdrama blijkt te zijn, roept nog meer gevoelens van ontzetting op. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, vrienden en overige betrokkenen.'
De politie heeft het onderzoek gesloten en doet verder geen mededelingen meer.

Saxion Hogeschool

Leja, de dochter van het gezin, studeerde aan Saxion in Apeldoorn. Een woordvoerder bevestigt dat ze eerstejaars student was bij de opleiding Toerisme. Op Saxion wordt een herdenkingsplek ingericht. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!