Nieuws

Ziekenhuis Rivierenland besteedt aandacht aan Wereldkankerdag

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Ziekenhuis Rivierenland doet hieraan mee met een informatiemarkt over de zorg rond kanker. Er zijn verschillende kraampjes en demonstraties over voeding, persoonlijke verzorging, beweging en welzijn. Het Toon Hermans Huis Tiel is aanwezig met informatie over activiteiten en lotgenotencontact. Iedereen is tussen 9.00 en 16.00 uur welkom voor koffie, uitleg en een praatje.
TIEL - Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Ziekenhuis Rivierenland doet hieraan mee met een informatiemarkt over de zorg rond kanker. Er zijn verschillende kraampjes en demonstraties over voeding, persoonlijke verzorging, beweging en welzijn. Het Toon Hermans Huis Tiel is aanwezig met informatie over activiteiten en lotgenotencontact. Iedereen is tussen 9.00 en 16.00 uur welkom voor koffie, uitleg en een praatje.
Voor mensen met kanker staat een deskundig team van zorgverleners klaar in het ziekenhuis. Zij bieden naast medische zorg ook ondersteuning op andere gebieden. Voor beweging tijdens de oncologische revalidatie zijn er speciale programma’s. Dankzij de Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland kunnen e-bikes worden geleend. Goede voeding is belangrijk tijdens de behandeling en voor het herstel. De bekende kok Eric Jan Wissink komt met een demonstratie over ‘koken bij kanker’. Over uiterlijke verzorging is ook informatie beschikbaar. De markt is te vinden in de hal van het ziekenhuis in Tiel.
Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten. Er is dan extra aandacht voor het voorkomen, ontdekken en behandelen van kanker. Ook wordt aandacht gevraagd voor een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker én voor hun naasten of nabestaanden. In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben. Rond Wereldkankerdag brengen zij dit aanbod gezamenlijk onder de aandacht.