Nieuws

Prinsen en prinsessen in Knotsenburg: 'Dit verbroedert'

Prins Mark I van Knotsenburg ontvangt 65 andere prinsen op het internationaal prinsentreffen. In de Jan Massinkhal komen prinsen en prinsessen van Friesland tot uit Duitsland. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Prins Mark I van Knotsenburg ontvangt 65 andere prinsen op het internationaal prinsentreffen. In de Jan Massinkhal komen prinsen en prinsessen van Friesland tot uit Duitsland.
De prinsen hebben de stadssleutels nog niet ontvangen en de carnavalsverenigingen hebben de straten nog niet overgenomen, maar carnaval is al sinds 11 november begonnen. 'Dat merk je vandaag. We zijn met 65 prinsen bij elkaar en dan laat je zien dat carnaval niet alleen iets is van je eigen dorp, maar verbroedert over grenzen heen.'
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Prins Mark ontvangt liefst 65 internationale kabinetten in Knotsenburg
'Carnaval gaat het hele jaar door' volgens prins Mark I, ook bekend als Mark Buck. 'Na Aswoensdag bereid je je voor op 11 november en dan gaat het hele feest weer los'.
Hoogtepunt van het prinsentreffen is de intocht. Waarbij alle prinsen, prinsessen en grootvorsten één voor één op het podium worden geroepen. Ook burgemeester Bruls was daarbij welkom en hij kreeg daarbij de onderscheiding van het prinsentreffen omgehangen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!