Nieuws

Politie dreigt beelden Culemborgse wrakers openbaar te maken

De politie in Culemborg gaat maandag mogelijk beelden vrijgeven van verdachten die een Culemborgs huis hebben beklad en hebben geprobeerd om het met vuurwerk in brand te steken. Dat meldt de politie Culemborg op Facebook. © Piqsels
CULEMBORG - De politie in Culemborg gaat maandag mogelijk beelden vrijgeven van verdachten die een Culemborgs huis hebben beklad en hebben geprobeerd om het met vuurwerk in brand te steken. Dat meldt de politie Culemborg op Facebook.
Op 14 september 2019 werd een huis aan de Heivlinderlaan in Culemborg beklad en een maand later volgde de poging door een aantal personen om hetzelfde huis in brand te steken met vuurwerk. Die daders staan op beeld - net als de man die in september met een spuitbus in de buurt van de woning rondliep.

Wraakactie

De politie denkt dat de bekladding en het vuurwerk als wraakactie bedoeld zijn voor een mishandeling op 24 augustus 2019. Het onderzoek in die zaak is nog steeds bezig.
Vanwege het grote gevaar van brandstichting voor de bewoners en omliggende woningen, neemt de politie de zaak hoog op. De politie roept de daders op - of de mensen die meer weten maar dat nog niet meldden - om zich te melden, zodat de beelden niet online hoeven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!