Nieuws

Beoogde feesttent op Markt in Winterswijk op tekening

Koos Prins (links) en John van Duren.
Het is nog niet duidelijk of de Winterswijkse warenmarkt op 25 april in de beoogde feesttent op de Markt in Winterswijk past. De tent van 20 bij 40 meter wordt komende week uitgetekend op de Markt. 'We proberen het op een goeie manier te regelen', zei John van Duren van de Vereeniging Volksfeest deze zaterdag tegen Koos Prins, voorzitter van de Marktvereniging. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Het is nog niet duidelijk of de Winterswijkse warenmarkt op 25 april in de beoogde feesttent op de Markt in Winterswijk past. De tent van 20 bij 40 meter wordt komende week uitgetekend op de Markt. 'We proberen het op een goeie manier te regelen', zei John van Duren van de Vereeniging Volksfeest deze zaterdag tegen Koos Prins, voorzitter van de Marktvereniging.
Prins trok afgelopen week aan de bel over de beoogde feesttent op de markt, ter ere van het bevrijdingsfeest in Winterswijk. Een feest dat wordt gecombineerd met het vieren van Koningsdag op maandag 27 april.

Topmarkt

De marktkooplui wilden voor het opbouwen van de feesttent aan de zuidzijde van de markt de warenmarkt op zaterdag niet verhuizen naar de Wheme. 'De zaterdag eind april is een topmarkt voor ons, ze moeten niet aan ons brood komen', reageerde Prins.
Daarom bezocht Van Duren namens de Winterswijkse Vereeniging Volksfeest Prins in zijn groente- en fruitkraam op de warenmarkt. 'Ik kan nu niets doen met deze drukte, maar ik kom komende week 'uitzetten' en maak daarna een tekening. Die krijg je zowel digitaal als op papier', vertelde Van Duren.
Het bestuurslid van de Vereeniging Volksfeest verklaarde met een 'eerlijk en transparant verhaal' te komen. 'We hadden nog wel een grotere tent willen hebben maar daar komen we niet weg met de bomen. Die blijven staan. Met de tekening krijg je een reëel beeld. We proberen de tent zo gunstig mogelijk neer te zetten', aldus Van Duren tegen Prins, die namens de marktkooplui op de tekening kan reageren.

Twee feesttenten

Mocht de feesttent er komen, dan krijgt Winterswijk eenmalig een overdekte warenmarkt op 25 april. Een deel van de marktkramen moet een plek krijgen in de tent. De Vereeniging Volksfeest wil de bevrijding op zaterdagavond en zondag vieren in twee feesttenten aan beide zijden van de Jacobskerk op de Markt. Op maandag volgen de feestelijkheden rond Koningsdag. 
Wethouder Wim Aalderink van Winterswijk sprak vorige week met alle partijen en hoopte geen Salomonsoordeel te hoeven vellen. 'Ze hebben beloofd er alles aan te doen om eruit te komen', verklaarde de wethouder.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.