Nieuws

Ongeloof, bloemen en recherchebusjes bij doden in Duiven

Henny Goudriaan legt bloemen bij het huis van het omgekomen gezin.
In Duiven hebben mensen bloemen neergelegd bij het huis waar vrijdag een dode man en twee dode vrouwen zijn aangetroffen na een brand. In het huis in de Roodwilligenstraat woont vader Jan met moeder Lenie en dochter Leja. Of zij ook de doden in het huis zijn, wordt niet bevestigd door de politie. Technisch rechercheurs zijn zaterdagmorgen met helmen op het huis binnengegaan waarna ook een schouwarts het huis heeft bezocht. © Omroep Gelderland
DUIVEN - In Duiven hebben mensen bloemen neergelegd bij het huis waar vrijdag een dode man en twee dode vrouwen zijn aangetroffen na een brand. In het huis in de Roodwilligenstraat woont vader Jan met moeder Lenie en dochter Leja. Of zij ook de doden in het huis zijn, wordt niet bevestigd door de politie. Technisch rechercheurs zijn zaterdagmorgen met helmen op het huis binnengegaan waarna ook een schouwarts het huis heeft bezocht.
'We zijn verschrikkelijk geschrokken', vertelt Henny Goudriaan, die Jan kent als oud-collega van haar werk als bewaarder in de Koepelgevangenis in Arnhem. Zij woont in de buurt van Jan en Lenie en kwam zaterdag bloemen neerleggen, samen met haar man Bert. Bewoonster Lenie, de vrouw van Jan, werkt in de zogenaamde Blue Band gevangenis in Arnhem Zuid. 

Iedereen kent bewoner

'Jan zag je altijd als er feesten in het dorp waren om alles op te bouwen", vertelt Bert Goudriaan. 'Iedereen kent hem. Hij reed altijd in zijn grote oude camper.' Dat vertelde ook de tentenbouwer voor wie Jan inmiddels werkt aan Omroep Gelderland
Rijschoolhouder Willem Janssen uit Westervoort gaf enkele jaren geleden rijles aan Leja. Ze slaagde in een keer voor haar rijbewijs. Maar daar zag het in de week daarvoor niet naar uit.
'Ze had een proefexamen met de examinator, die haar vijf dagen later toen het er echt om ging ook in de auto had', herinnert Janssen zich. 'Alles ging mis bij dat proefexamen, ook de bijzondere verrichtingen. Maar ik wist wat ze kon en dat examen ging gewoon door. We hebben daarvoor nog één rijles gedaan en Leja was er gewoon klaar voor. ' 
Janssen had sindsdien een bijzondere band met Leja en haar ouders. 'Ik kon altijd even binnen komen voor een kopje koffie en we deelden ook elkaar berichten op Facebook', zegt Janssen. 
Tekst gaat verder na video:
Ongeloof, bloemen en recherchebusjes bij doden in Duiven
Het onderzoek in de woning duurde vrijdag al de hele dag en is zaterdag volop hervat. Afgelopen nacht werd de woning bewaakt om sporen veilig te stellen. De politie kan nog niets zeggen over een mogelijke toedracht.
De brand ontstond vrijdag rond 08.00 uur aan de Roodwilligenstraat. Bij de brand kwam veel rook vrij. Alle rolluiken van de woning waren dicht. Een half uur na de brandmelding werd het eerste dode slachtoffer gemeld, kort daarna een tweede en een uur later het derde slachtoffer.
Waarnemend burgemeester Jacques Niederer noemde de woningbrand 'een diep treurige gebeurtenis.' 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!