Nieuws

Student met nepwapen geschorst, ROC 'niet blij' met ontruiming

Foto ter illustratie: Pexels
De 25-jarige man die donderdagmiddag met een nepwapen voor opschudding zorgde op een school in Nijmegen, is nog dezelfde avond vrijgelaten door de politie. Het ROC heeft hem voor een dag geschorst, zegt een woordvoerder van de school.
NIJMEGEN - De 25-jarige man die donderdagmiddag met een nepwapen voor opschudding zorgde op een school in Nijmegen, is nog dezelfde avond vrijgelaten door de politie. Het ROC heeft hem voor een dag geschorst, zegt een woordvoerder van de school.
Aan het begin van de middag kwamen er meerdere meldingen vanuit de school dat er iemand met een vuurwapen rondliep. Na gebruik van het stil alarm moest het hele Technovium-gebouw van het ROC Nijmegen worden ontruimd. Maar toen de politie kwam, waren er nog steeds studenten en medewerkers in het pand. 'Daar waren we uiteraard niet blij mee', zegt de woordvoerder.
Volgens haar ging het om een 25-jarige student mediavormgeving. Met een neppistool probeerde hij de game Grand Theft Auto (GTA) na te spelen, wat door anderen werd gefilmd. 'En dat was niet in opdracht van school', benadrukt zij.
De man is voor vrijdag geschorst. 'En maandagochtend gaan we met hem in gesprek hoe we verder gaan.'
Eén van de studenten sloeg donderdagmiddag alarm bij de beveiliging, vertelt de woordvoerder. 'Die hebben 112 gebeld, en op advies het stil alarm gebruikt.' Daarop moest het pand worden ontruimd, maar dat ging dus niet helemaal goed. Er zal meer aandacht worden besteed aan oefeningen voor het gebruik van het stil alarm, laat ze weten.

Verdachte vrijgelaten

De 25-jarige verdachte is volgens de politie uitgenodigd voor een gesprek met de officier van justitie. Daarna wordt besloten of er wordt overgegaan tot strafvervolging. Het nepwapen wordt vernietigd.
Het ROC heeft de mogelijkheid tot nazorg geboden aan medewerkers en studenten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!