Nieuws

Onderzoek brand Duiven zaterdag verder, woning bewaakt door agenten

Het onderzoek bij de woning waar vrijdag drie dodelijke slachtoffers vielen, gaat zaterdag verder. Het huis zal worden bewaakt door agenten om sporen te beveiligen, meldt de politie. © Jordi Deckert
DUIVEN - Het onderzoek bij de woning waar vrijdag drie dodelijke slachtoffers vielen, gaat zaterdag verder. Het huis zal worden bewaakt door agenten om sporen te beveiligen, meldt de politie.
De forensische opsporing en recherche hebben de hele dag onderzoek gedaan bij de woning. Dat het huis bewaakt wordt, is volgens een woordvoerder gebruikelijk 'als we niet willen dat de sporen op de plek van het onderzoek verstoord worden en er mensen komen die er niets te zoeken hebben'.
De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers of een mogelijke oorzaak van de fatale woningbrand.
De brand ontstond rond 08.00 uur aan de Roodwilligenstraat. Bij de brand komt opvallend veel rook vrij, vermoedelijk door de rolluiken die de woning dicht houden. Een half uur later wordt het eerste slachtoffer gemeld, kort daarna een tweede en een uur later het derde slachtoffer.

'Inktzwarte dag voor Duiven'

Waarnemend burgemeester Jacques Niederer noemt de woningbrand 'een diep treurige gebeurtenis. Een inktzwarte dag voor Duiven. De schokgolf binnen de gemeente maar ook daarbuiten is groot.' 
Hij spreekt zijn respect uit voor hulpverleners. 'Die hebben gewerkt onder moeilijke omstandigheden.'
Wat weten we tot nu toe over de woningbrand in Duiven? Bekijk de video.
Woningbrand in Duiven: wat weten we tot nu toe?

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!