Nieuws

Drie doden bij woningbrand Duiven

© Jordi Deckert
DUIVEN - Er is een derde dodelijke slachtoffer bij de Duivense woningbrand, meldt de politie. Rond 8.30 uur werd het eerste slachtoffer gemeld, en kort daarna een tweede. Inmiddels is duidelijk dat het gaat om drie doden.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Over de identiteit van de slachtoffers is nog niks bekend. Ook is het onduidelijk of er meer mensen in de woning aanwezig zijn. Al is het volgens de politie niet de verwachting dat er meer slachtoffers gevonden worden.
Het zou gaan om een gezin met een dochter, aldus een verslaggever ter plaatse. Het onderzoek door de politie zal naar verwachting nog de hele dag duren.

Rolluiken

Op de foto's is duidelijk te zien dat de rolluiken voor de ramen en deuren van de woning dicht zaten. Dat levert altijd vertraging op, laat een woordvoerder van de brandweer weten. 'Die moeten we natuurlijk eerst openmaken.'
Ook moet dat volgens hem gecontroleerd gebeuren om de brand door extra zuurstof niet te verergeren. Persoonlijk is hij om veiligheidsredenen geen voorstander van rolluiken. 'Als alles dichtzit, kom je er bovendien moeilijker uit.'