Nieuws

Agenten met kogelwerende vesten houden man met nepwapen aan in school

Agenten met kogelwerende vesten hebben donderdagmiddag een man met een nepwapen aangehouden in een school voor technisch onderwijs in Nijmegen. Het pand werd uit voorzorg ontruimd. © archief ANP
NIJMEGEN - Agenten met kogelwerende vesten hebben donderdagmiddag een man met een nepwapen aangehouden in een school voor technisch onderwijs in Nijmegen. Het pand werd uit voorzorg ontruimd.
Het incident gebeurde in het Technovium-gebouw van ROC Nijmegen aan de Heyendaalseweg. Tijdens de politieactie zijn scholieren weggestuurd. Niemand is gewond geraakt.
De 25-jarige verdachte uit Nijmegen wordt verhoord op het politiebureau. Het zou gaan om een student.

Spel nadoen?

Op rondgaande beelden is te zien dat de 25-jarige man het computerspel Grand Theft Auto (GTA) nadoet. De politie zegt nog te onderzoeken of hij inderdaad dit spel nadeed. 'Ook al speelt hij dat spel na, dat verandert niets aan de intentie hoe wij dit oppakken. Wij reageren zoals de mensen van ons mogen verwachten', meldt een politiewoordvoerder.
De politie zegt meerdere meldingen te hebben gekregen vanuit de school dat er iemand met een vuurwapen rondliep. 'Dat nemen we serieus en proberen dan iedereen in veiligheid te brengen en hem aan te houden. Je weet op dat moment niet zeker of het een nepwapen is of niet.'
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!