Nieuws

De Stelling: 'Ik maak me niet druk om een buitenlands virus'

In de Chinese stad Wuhan is een levensgevaarlijk virus uitgebroken, het coronavirus. Er zijn inmiddels al zeventien mensen overleden. De stad zit momenteel op slot om verspreiding tegen te gaan, maar is dat genoeg? Maak jij je zorgen of het virus naar Europa kan overwaaien? © ANP
ARNHEM - In de Chinese stad Wuhan is een levensgevaarlijk virus uitgebroken, het coronavirus. Er zijn inmiddels al zeventien mensen overleden. De stad zit momenteel op slot om verspreiding tegen te gaan, maar is dat genoeg? Maak jij je zorgen of het virus naar Europa kan overwaaien?
Wuhan is een metropool met 11 miljoen inwoners. Die mogen nu de stad niet uit, het vliegveld en de treinstations zijn per direct gesloten. Maar de afgelopen tijd konden reizigers dat de wel. Er zijn nu 571 besmettingen met het relatief nieuwe coronavirus gemeld, veel gevallen waren in en rond Wuhan. Maar inmiddels zijn ook besmettingen vastgesteld in andere plekken in China, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en de VS. 
Moeten wij Gelderlanders ons zorgen maken om het gegeven dat het virus ook naar Europa zou kunnen komen? We zijn benieuwd wat u daarvan vindt. Laat het ons weten en stem.
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!