Nieuws

Minister: niet te veel hopen op doorstart Hoenderloo Groep

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) sluit een doorstart van de Hoenderloo Groep, waar specialistische jeugdzorg wordt aangeboden, niet uit. Maar tegelijkertijd wil hij geen 'valse hoop' geven. De Jonge wijst erop dat er al jaren zorgen zijn om de financiën van zorginstelling Pluryn, waar de Hoenderloo Groep deel van uitmaakt. © Hoenderloo Groep
HOENDERLOO - Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) sluit een doorstart van de Hoenderloo Groep, waar specialistische jeugdzorg wordt aangeboden, niet uit. Maar tegelijkertijd wil hij geen 'valse hoop' geven. De Jonge wijst erop dat er al jaren zorgen zijn om de financiën van zorginstelling Pluryn, waar de Hoenderloo Groep deel van uitmaakt.
De Hoenderloo Groep is een tijdelijk thuis voor kinderen met complexe problemen, die er ook zorg en onderwijs krijgen. Pluryn noemde de sluiting eerder 'onvermijdelijk' vanwege een tekort van 4 miljoen euro en achterblijvende kwaliteit. De Jonge benadrukte dat Pluryn duizenden kinderen helpt, complexe gevallen 'die nergens anders terechtkunnen'.
Voorkomen moet worden dat zo'n instelling die 'too big to fail' is omvalt, zei de minister woensdag in een debat. Een actiegroep van (oud-)werknemers maakt zich sterk voor een doorstart. Een groot deel van de Tweede Kamer, van links tot rechts, wil ook dat De Jonge zich hier sterk voor maakt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!