Nieuws

Santiz stelt start van regiogroep voor toekomst Achterhoekse ziekenhuizen uit

Posteractie SKB.
De start van de regiogroep ‘Duurzame medisch specialistische zorg Achterhoek’, die zich moet buigen over de toekomst van de twee ziekenhuizen in de Achterhoek, is uitgesteld. De regiogroep zou woensdag 29 januari voor het eerst bij elkaar komen. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De start van de regiogroep ‘Duurzame medisch specialistische zorg Achterhoek’, die zich moet buigen over de toekomst van de twee ziekenhuizen in de Achterhoek, is uitgesteld. De regiogroep zou woensdag 29 januari voor het eerst bij elkaar komen.
Dat maakt Santiz, het overkoepelende bestuur van het Slingeland Ziekenhuis (Doetinchem) en het SKB (Winterswijk), bekend op de website van het Slingeland Ziekenhuis. 'Een aantal partijen heeft zich afgemeld voor dit moment. Om een goede start te maken, is het belangrijk om zo compleet mogelijk te zijn', zo valt er te lezen.

'Nieuwe situatie'

Maar ook het gedwongen vertrek van bestuursvoorzitter Chrit van Ewijk, van wie vorige week donderdag afscheid werd genomen, speelt een rol: 'Daarnaast is er wegens het vertrek van de voorzitter van de Raad van Bestuur van Santiz een nieuwe situatie ontstaan. Om die reden willen Santiz en Menzis meer tijd nemen om de eerste bijeenkomst van de regiogroep goed voor te bereiden.'
Van Ewijk kwam onder vuur te liggen na de aankondiging dat in 2025, als de bouw van het nieuwe Slingeland aan de A18 in Doetinchem zou zijn afgerond, enkele afdelingen in Winterswijk zouden worden overgeheveld naar Doetinchem.

Regie

Daardoor ontstond er in Winterswijk en de Oost-Achterhoek een storm van protest en werd de Stichting Behoud SKB opgericht, die niet door Santiz was uitgenodigd voor de regiogroep. De regie over die regiogroep is in handen van Santiz en zorgverzekeraar Menzis. 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.