Nieuws

Man die stiefdochtertje jarenlang misbruikte moet de cel in

Een 53-jarige man uit Gendringen is woensdag veroordeeld voor het langdurig misbruiken van zijn stiefdochter. Hij kreeg 42 maanden cel, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van vijf jaar. © pxfuel
ZUTPHEN - Een 53-jarige man uit Gendringen is woensdag veroordeeld voor het langdurig misbruiken van zijn stiefdochter. Hij kreeg 42 maanden cel, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van vijf jaar.
De man verrichte tenminste drie jaar seksuele handelingen met zijn stiefdochter. Dat begon toen ze 10 à 11 jaar oud was. De rechtbank vindt het zorgelijk dat het misbruik pas is gestopt toen het slachtoffer hierover vertelde.

Stoornis

Direct na uit het uitkomen van het misbruik zocht de man hulp en behandeling. In het psychologisch onderzoek is bij de man een stoornis vastgesteld.
De man moet zijn stiefdochter een schadevergoeding van ruim 7500 euro betalen. Daarnaast kreeg hij een contactverbod met het slachtoffer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!