Nieuws

Duo veroordeeld voor Vierdaagse-geweld, slachtoffer in gezicht geschopt

Illustratieve
Een 28-jarige Nijmegenaar en een 26-jarige man uit Zutphen zijn woensdag veroordeeld voor uitgaansgeweld tijdens de Vierdaagsefeesten in 2018 in Nijmegen. Daarbij liep het slachtoffer ernstige verwondingen aan zijn hoofd op. © Vierdaagsefeesten
NIJMEGEN - Een 28-jarige Nijmegenaar en een 26-jarige man uit Zutphen zijn woensdag veroordeeld voor uitgaansgeweld tijdens de Vierdaagsefeesten in 2018 in Nijmegen. Daarbij liep het slachtoffer ernstige verwondingen aan zijn hoofd op.
De man uit Nijmegen kreeg 120 dagen cel, waarvan 106 voorwaardelijk. De rechtbank legde de Zutphenaar een celstraf van 60 dagen, waarvan 57 voorwaardelijk op en een taakstraf van 100 uur.

In het gezicht geschopt

De rechtbank neemt het de mannen kwalijk dat ze op straat zinloos geweld hebben gebruikt. De rechtbank rekent het vooral de 28-jarige man aan dat hij het slachtoffer doelbewust in het gezicht heeft geschopt, terwijl het slachtoffer weerloos op de grond lag.
Beide mannen moeten het slachtoffer een schadevergoeding betalen. Voor de Nijmegenaar gaat het om iets meer dan 1050 euro, de ander moet 150 euro betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!