Nieuws

Medewerkers Hoenderloo Groep bieden handtekeningen aan in Den Haag

DEN HAAG - Medewerkers van de Apeldoornse Hoenderloo Groep boden woensdagmiddag een petitie aan in de Tweede Kamer. Ze willen dat hun jeugdzorginstelling openblijft. Zorginstantie Pluryn wil de Hoenderloo Groep sluiten vanwege bezuinigingen.
De petitie is ruim 3000 keer ondertekend sinds hij online werd gezet en hij staat nog altijd open. Maar de tijd dringt voor de medewerkers en de jongeren die er verblijven of onderwijs krijgen. Deze zomer moet de Hoenderloo Groep dicht zijn. Daarom werd de petitie nu aangeboden aan Kamerleden. Maarten Hijink (SP) nam de petitie in ontvangst.

Politieke keuzes

Op het Binnenhof in Den Haag wachtten verschillende politici op de actievoerders. Samen met de lokale en landelijke SP spraken de medewerkers zich publiekelijk uit tegen de voorgenomen sluiting. Ook fractievoorzitter Lilian Marijnissen was aanwezig.
Tekst loopt door onder de foto.
Medewerkers van de Apeldoornse Hoenderloo Groep boden woensdagmiddag een petitie aan in de Tweede Kamer. Ze willen dat hun jeugdzorginstelling openblijft. Zorginstantie Pluryn wil de Hoenderloo Groep sluiten vanwege bezuinigingen. © SP
De actievoerders vinden dat de jeugdzorg de dupe is van verkeerde politieke keuzes; dat financieel belang vooropstaat en niet het welzijn van de jongeren. Via de politiek (minister Hugo de Jonge) proberen de medewerkers dan ook af te dwingen dat de Hoenderloo Groep niet zomaar gesloten kan worden.

Tekorten

Pluryn schrijft rode cijfers en de zorginstelling zegt dat dit mede komt door tekorten bij de Hoenderloo Groep (met vestigingen in Hoenderloo en Deelen). Om Pluryn weer financieel gezond te maken, is onder meer verkoop van terreinen en vastgoed nodig.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!