Nieuws

Nijmegen gaat wachtlijsten in jeugdzorg te lijf met half miljoen euro

Wethouder Grete Visser.
Nijmegen wil acuut wat doen aan de wachtlijsten in de jeugdzorgen. De wachttijd voor hulp kan nu oplopen tot meer dan twee maanden. Dat moet anders, vindt het college van burgemeester en wethouders, en trekt daar ruim een half miljoen euro voor uit. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Nijmegen wil acuut wat doen aan de wachtlijsten in de jeugdzorgen. De wachttijd voor hulp kan nu oplopen tot meer dan twee maanden. Dat moet anders, vindt het college van burgemeester en wethouders, en trekt daar ruim een half miljoen euro voor uit.
Met de investering worden extra medewerkers voor jeugdhulp betaald. 'Het worden acht extra banen', licht wethouder Grete Visser het aanvalsplan toe. 'Omdat de wachtlijsten nu oplopen en omdat we snel onze kinderen in Nijmegen de goede hulp willen geven.'

Overgangsmaatregel

De acht nieuwe medewerkers moeten helpen om de wachtlijsten terug te dringen. De wachttijd is nu gemiddeld vijf weken. 'Uitschieters naar tien weken vinden we echt te lang', motiveert wethouder Visser de investering van ruim 6 ton.
Het is een overgangsmaatregel. Volgend jaar moeten de zorg helemaal anders geregeld zijn waardoor een algehele verbetering zichtbaar wordt. De gemeenteraad moet daar nog wel mee akkoord gaan en daar wil het college niet op wachten.
Nijmegen gaat wachtlijsten in jeugdzorg te lijf met half miljoen euro