Nieuws

Wethouder Putten schrijft ontslagbrief: 'Het is beter om te stoppen'

Gerbert Priem stopt als wethouder van de gemeente Putten. Dat heeft de ChristenUnie-politicus dinsdag laten weten aan burgemeester Henk Lambooij. Priem vindt dat hij er onvoldoende in geslaagd is de belangen van de inwoners van Putten te dienen. © Gemeente Putten
PUTTEN - Gerbert Priem stopt als wethouder van de gemeente Putten. Dat heeft de ChristenUnie-politicus dinsdag laten weten aan burgemeester Henk Lambooij. Priem vindt dat hij er onvoldoende in geslaagd is de belangen van de inwoners van Putten te dienen.
In zijn ontslagbrief geeft Priem aan dat er diverse factoren waren die zijn functioneren niet vergemakkelijken, zoals de omvang van zijn portefeuille, de veranderingen binnen het sociale domein en de ambities op het gebied van duurzaamheid.

'Het is beter om te stoppen'

'Maar ik vind dat je vooral naar je zelf moet kijken. Dat heb ik de afgelopen week, gesteund door mijn naasten, gedaan. Samen hebben wij de conclusie getrokken dat het beter is te stoppen als wethouder. Dat valt mij zwaar, maar Putten en de Puttenaren hebben recht op een bestuurder die vol in zijn kracht staat', aldus Priem in zijn ontslagbrief.
Burgemeester Lambooij stelt in een eerste reactie respect te hebben voor het besluit en de ingetogen wijze waarop hij dat onder woorden heeft gebracht.

Nog geen opvolger

De fractievoorzitter en voorzitter van de ChristenUnie laten weten dat ze het besluit van Priem respecteren, maar dat het ze wel raakt. Ze zijn zich nog aan beraden over het invullen van de vacature. Priem had met sport, mileu en vooral ook welzijn een zware portefeuille. Putten is één van de vele gemeenten die fors meer geld uitgeeft aan jeugdzorg. Het was Priems taak om opnieuw te proberen die binnen de perken te houden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!