Nieuws

Politie ramt gestolen auto na kilometerslange achtervolging

De politie heeft dinsdagochtend op de Bussel in Elst een man aangehouden die in een gestolen auto reed. Dat gebeurde na een kilometerslange achtervolging. © Omroep Gelderland
ELST - De politie heeft dinsdagochtend op de Bussel in Elst een man aangehouden die in een gestolen auto reed. Dat gebeurde na een kilometerslange achtervolging.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Politie ramt gestolen auto na kilometerslange achtervolging
De man zag op het Stationsplein in Arnhem kans om de auto te stelen, terwijl de eigenaar erbij stond. De politie zette de achtervolging in, die via Arnhem-Zuid, Elst, Valburg in opnieuw Elst eindigde.

Loeiende sirenes

Een ooggetuige reed op de Valburgseweg richting Elst toen hij met hoge snelheid een Citroën langs zag scheuren. 'De auto kwam met een bloedgang aanrijden. Daarachter reden een stuk of zeven, acht politieauto's met loeiende sirenes', vertelt de enigszins geschrokken getuige. 
De politie probeerde de bestuurder tot stoppen te dwingen door de gestolen auto te raken. Beide voertuigen liepen daarbij schade op.
De beschadigde politieauto.
De politie heeft dinsdagochtend op de Bussel in Elst een man aangehouden die in een gestolen auto reed. Dat gebeurde na een kilometerslange achtervolging. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!