Nieuws

Gratis boom of vogelhuisje voor 'versteende Arnhemse wijken'

In tien Arnhemse wijken kunnen inwoners gratis een boom of vogelhuisje aanvragen. Door onder meer het ontbreken van groen kan de temperatuur in die wijken in de zomer 'extreem oplopen'. Dat wil het college tegengaan. © Pixabay
ARNHEM - In tien Arnhemse wijken kunnen inwoners gratis een boom of vogelhuisje aanvragen. Door onder meer het ontbreken van groen kan de temperatuur in die wijken in de zomer 'extreem oplopen'. Dat wil het college tegengaan.
Het gaat om de wijken Binnenstad, Nieuwe Kadekwartier, Arnhems Broek, Spijkerkwartier, Klarendal, Sint Marten, Coehoorn, Kronenburg, de Overmaat en Rijkerswoerd West.
Tot en met 20 februari kunnen bewoners van deze wijken zich bij de gemeente melden voor een boom en vogelhuisje. Deze kunnen ze in hun tuin of op het balkon zetten.

Regenwater en dieren

Het extra groen moet ook helpen om regenwater beter af te voeren, zodat tuinen en straten niet onderlopen. Ook vogels en insecten moeten hierdoor terugkeren.
Wethouder Cathelijne Bouwkamp: 'Deze zomer hebben veel mensen last gehad van de extreme temperaturen. Vooral op plekken waar veel steen en beton is. En meer bomen zorgen voor meer dieren en dus meer biodiversiteit. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten.'

25.000 euro budget

Overigens moet je er wel snel bij zijn. Er is een budget van ongeveer 25.000 euro. Daarvoor kunnen een paar honderd bomen en nestkastjes worden verstrekt. 'En wie het eerst komt, het eerst maalt', laat de gemeente weten.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.