Nieuws

Gelderse Foodvalley: veel gebouwen, maar amper dieren

In Gelderland is de Foodvalley te vinden. Deze regio, de voedselvallei, bestaat sinds juli 2010. Maar waarom staat het helemaal vol met gebouwen? © Omroep Gelderland
BARNEVELD - In Gelderland is de Foodvalley te vinden. Deze regio, de voedselvallei, bestaat sinds juli 2010. Maar waarom staat het helemaal vol met gebouwen?
In het Omroep Gelderland-programma Straal Voorbij wordt aandacht besteed aan het gebied. In 2010 hebben acht gemeenten in de Gelderse Vallei besloten samen te werken op het gebied van voedsel, in de regio.
Samen met kennisinstellingen en voedselbedrijven werkt de regio aan uitvoering van de Foodvalley Ambitieschets 2020. Dit regionale samenwerkingsverband is een samenvoeging van de eerdere samenwerkingsverbanden Regio De Vallei en WERV.

Waar zijn de dieren?

Maar het staat dus helemaal vol met stallen en gebouwen. In Ede en Barneveld wonen zo'n twee miljoen kippen. 'Maar buiten is vrijwel geen enkel dier te zien', concludeert presentator & ontdekkingsreiziger Hans Jungerius.
'Overal in de Foodvalley is alles in omvang toegenomen. De stallen zijn hele complexen. Hier, aan de noordkant, is meer stal dan open land te zien. Het wonderlijke is vooral dat er geen dier te bekennen is.'
De Gelderse Foodvalley: veel gebouwen en amper dieren te zien - Straal Voorbij
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!