Nieuws

De Stelling: Zorgmedewerkers moeten verplicht de griepprik halen

Steeds meer ziekenhuismedewerkers laten zich vaccineren tegen griep. De vaccinatiegraad in Gelderse ziekenhuizen is het afgelopen jaar weer toegenomen. Mooi, maar nog lang niet genoeg, vindt de Nederlandse Influenza Stichting. Zij pleiten voor een verplichting. Vind jij dat ook? Reageer op De Stelling van GLD. © Pixabay
Steeds meer ziekenhuismedewerkers laten zich vaccineren tegen griep. De vaccinatiegraad in Gelderse ziekenhuizen is het afgelopen jaar weer toegenomen. Mooi, maar nog lang niet genoeg, vindt de Nederlandse Influenza Stichting. Zij pleiten voor een verplichting. Vind jij dat ook? Reageer op De Stelling van GLD.
In de zomer van 2018 kregen 900.000 mensen in Nederland de griep tijdens een langdurige griepepidemie. Uiteindelijk kwamen 9000 mensen te overlijden, stelt Ted van Essen, van de Influenza Stichting.
Het gemiddelde van 36 procent van de medewerkers van Gelderse ziekenhuizen die zich lieten inenten, is volgens hem dan ook nog steeds veel te laag. Hij en andere griepexperts willen daarom dat medewerkers in de zorg (dus ook huisartsen, assistenten, thuiszorg, etc) verplicht de griepprik moeten halen.
Ben je het daarmee eens, of juist niet? Stem op onze stelling!
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!