Nieuws

Omar L. overgeplaatst uit gevangenis Zutphen na bevrijdingspoging

ZUTPHEN - De tot een levenslange gevangenisstraf veroordeelde Omar L. is zondag overgeplaatst vanuit de penitentiaire inrichting in Zutphen naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Die maatregel is genomen nadat enkele personen in de ochtend een poging deden hem te bevrijden vanuit de gevangenis. Die poging mislukte.
L. zit vast in Zutphen voor de liquidatie van Chahid Yakhlaf op een camping in Kerkdriel in 2015. De rechtbank achtte destijds bewezen dat L. als kopstuk van de Mocro-maffia de opdrachtgever van de aanslag was. 
Bij de poging L. zondagochtend te bevrijden uit de gevangenis werd een busje voor de gevangenis in brand gezet. De precieze toedracht daarvan is onduidelijk. Later op de ochtend werden bij Wehl vier personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident rond de gevangenis. 
Bekijk de beelden:
De politiehelikopter landde in de middag binnen de gevangenismuren in Zutphen.
Omroep Gelderland-verslaggever Annemieke Schakelaar sprak eerder al over de helikopter die een gedetineerde kwam ophalen:
Bevrijdingspoging Omar L. in gevangenis Zutphen
L.'s advocaat Sander Janssen bevestigt zondagavond dat zijn cliënt overgebracht is naar Vught.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!