nieuws

VIDEO | Arrestaties bij Wehl na bevrijdingspoging gevangenis

Aanhoudingen bij Wehl.
Aanhoudingen bij Wehl. © Persbureau Heitink
WEHL - Vier personen zijn zondag aangehouden in verband met een mogelijke bevrijdingspoging bij de gevangenis van Zutphen op zondagochtend. Dat meldt de politie. Bij de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost.
Meerdere personen hebben geprobeerd in te breken bij de gevangenis, maar die poging is verijdeld. 
Kort daarna kreeg de politie een verdacht voertuig op het oog en zetten agenten de achtervolging in. De auto stopte in Zevenaar waar één verdachte probeerde te ontkomen.De achtervolging eindigde uiteindelijk op de N813 bij Wehl. Daar werden drie mensen aangehouden.
Tekst gaat verder onder de video: 
De politie onderzoekt of de vier betrokken waren bij de inbraakpoging in de gevangenis. De politie werkte nauw samen met de Duitse politie, de Landelijke Eenheid, recherche, de Dienst Speciale Interventies en de Koninklijke Marechaussee.

Mocro-maffia

Bij de toegangspoort van de penitentiaire inrichting in Zutphen stond zondagmorgen rond 10.50 uur een busje in brand. Volgens De Telegraaf zou de brand onderdeel zijn geweest van een ontsnappingspoging van een kopstuk van de Mocro-maffia.
Het zou gaan om Omar L, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor meerdere liquidatiepogingen. Hij was onder meer betrokken bij een liquidatie op een camping in Kerkdriel.
Sander Janssen, de advocaat van Omar L., bevestigt dat zijn cliënt in de penitentiaire inrichting Achterhoek zit. Hij kan niet bevestigen dat zijn cliënt degene is die de ontsnappingspoging heeft gedaan. 
Bekijk hier beelden van het uitgebrande busje voor de gevangenis in Zutphen:

Politiehelikopter geland en opgestegen

Iets voor 17.00 uur landde een politiehelikopter in de penitentiaire inrichting, die enkele minuten later weer opsteeg. Mogelijk is een gedetineerde aan boord genomen voor verplaatsing.