Nieuws

Verblinde bestuurder rijdt wielrenner aan

Auto in Otterlo.
In Otterlo is zaterdagmiddag een wielrenner gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeluk gebeurde rond 15 uur op de kruising van de Hoenderloseweg met de Apeldoornseweg. © Persbureau Heitink
OTTERLO - In Otterlo is zaterdagmiddag een wielrenner gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeluk gebeurde rond 15 uur op de kruising van de Hoenderloseweg met de Apeldoornseweg.
Een automobilist zag bij het afslaan de wielrenner over het hoofd. Volgens ooggetuigen was de bestuurder waarschijnlijk verblind door laagstaande zon.  
Een ambulance heeft de wielrenner met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte flink beschadigd aan de voorruit en is weggesleept. Tijdens de afhandeling van het ongeval kon verkeer tijdelijk niet afslaan.

Nog een wielrenner

Ook in Doorwerth raakte zo'n drie kwartier eerder een wielrenner gewond. Deze werd aangereden door een auto op de de kruising van de W.A. Scholtenlaan met de Kabeljouwallee in Doorwerth. 
De oorzaak van het ongeluk was vermoedelijk een voorrangsfout. De wielrenner had letsel aan zijn hoofd en is naar het ziekenhuis gebracht. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!