Nieuws

Verzoek tot orale seks op straat eindigt in celstraf

Een 23-jarige Arnhemmer moet acht weken de cel in voor twee aanrandingen. Hij benaderde twee jaar geleden een vrouw op straat met onwenselijke verzoeken, raakte haar billen aan en trok haar een steegje in. Vorig jaar vergreep hij zich in de sauna aan een vrouw, toen hij plotseling haar onder- en bovenbenen begon te masseren. © Pexels
ARNHEM - Een 23-jarige Arnhemmer moet acht weken de cel in voor twee aanrandingen. Hij benaderde twee jaar geleden een vrouw op straat met onwenselijke verzoeken, raakte haar billen aan en trok haar een steegje in. Vorig jaar vergreep hij zich in de sauna aan een vrouw, toen hij plotseling haar onder- en bovenbenen begon te masseren.
In het eerste geval sprak de Arnhemmer zijn slachtoffer op straat aan en zei hij tegen haar dat hij haar 'wilde proeven'. Ook zou hij haar 100 euro betalen als ze hem oraal zou bevredigen. Daarna raakte hij haar billen aan en kuste hij haar hand. De vrouw kon wegrennen nadat de Arnhemmer haar een steegje introk. Anderhalf jaar later deed zich de aanranding in de sauna voor, waarbij het slachtoffer de man van zich afduwde. Van een poging tot verkrachting werd de man vrijgesproken, omdat er onvoldoende bewijs was. De man ontkent alle aantijgingen.

Respectloos

De rechtbank oordeelde beide strafbare feiten bewezen en verwijt de man respectloosheid richting zijn slachtoffers. Naast een gevangenisstraf kreeg hij nog eens vier maanden voorwaardelijk opgelegd en een werkstraf van 200 uur. Ook moet hij één van zijn slachtoffers een schadevergoeding van ruim 1.400 euro betalen.
De rechtbank wilde de man eigenlijk een hogere straf opleggen, maar vindt dat niet passend vanwege zijn 'detentieongeschiktheid'. Een psycholoog en een psychiater onderzochten de Arnhemmer. Zij concluderen dat hij een post-traumatische stress stoornis heeft en raden behandeling en een sociale vaardigheidstraining aan. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!