Nieuws

Meerdere woningen ontruimd na autobrand bij flat

Meerdere appartementen in Wageningen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ontruimd geweest na een brand. Voor het flatgebouw aan de Pomona stond een bestelauto in lichterlaaie. © 112NieuwsWageningen
WAGENINGEN - Meerdere appartementen in Wageningen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ontruimd geweest na een brand. Voor het flatgebouw aan de Pomona stond een bestelauto in lichterlaaie.
De vlammen sloegen over naar twee andere wagens en raakten de eerste etage van het flatgebouw, zegt de politie. Daarbij raakte een deur zwaar beschadigd. De brandweer kon voorkomen dat de brand naar de woningen oversloeg. 
De tekst gaat door onder foto's. 
Meerdere appartementen in Wageningen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ontruimd geweest na een brand. Voor het flatgebouw aan de Pomona stond een bestelauto in lichterlaaie. © Omroep Gelderland
Meerdere appartementen in Wageningen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ontruimd geweest na een brand. Voor het flatgebouw aan de Pomona stond een bestelauto in lichterlaaie. © Omroep Gelderland

Ontruimd

Woningen die pal boven de brand zaten, werden ontruimd. Om hoeveel bewoners het precies gaat, weet de politie niet. Een videocorrespondent schatte dat er ongeveer vijf appartementen ontruimd werden. De mensen mochten na ongeveer een uur hun huis weer in. 'Er zijn geen gewonden gevallen', zegt de woordvoerder. 

Brandstichting?

De forensisch opsporing doet onderzoek naar de toedracht van de brand. De politie houdt rekening met brandstichting.
Twee dagen eerder brandde op een parkeerplaats aan de Kees Mulderweg ook al een bestelwagen uit. Of de twee branden met elkaar te maken hebben, is onderdeel van het onderzoek. De politie kan daar nu nog niets over zeggen. 'Het is iets te vroeg om te praten over een link of verband', zegt de politiewoordvoerder.

Oproep getuigen

De politie roept mensen die iets gezien hebben van de brand op zich te melden en beeldmateriaal van de brand op te sturen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!