Nieuws

Ziekenhuisbaas Doetinchem en Winterswijk weggestuurd na onrust

Het ziekenhuis in Winterswijk.
Chrit van Ewijk is weggestuurd als bestuursvoorzitter van Santiz. Dat meldt de raad van toezicht van de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Chrit van Ewijk is weggestuurd als bestuursvoorzitter van Santiz. Dat meldt de raad van toezicht van de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk.
Van Ewijk vertrekt nadat er intern en extern veel onrust ontstond over de toekomstplannen van beide ziekenhuizen. Santiz maakte eind vorig jaar bekend dat er afdelingen van het SKB in Winterswijk zouden worden overgeheveld naar de nieuwbouw van het Doetinchemse Slingeland in 2025. Door die plannen ging uiteindelijk een streep.
Het vertrek van Van Ewijk is volgens de raad van toezicht 'onontkoombaar'. Er is een verschil van inzicht over 'de aanpak die nodig is om deze onrust te beteugelen', klinkt het. Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk vindt het een persoonlijk drama en dankt Van Ewijk voor zijn inzet voor beide ziekenhuizen.

'Ik hoop dat er nu rust komt'

'Ik hoop voor de medewerkers dat er nu rust komt zodat we in de regio met elkaar kunnen blijven werken aan goede zorg in twee volwaardige ziekenhuizen in de Achterhoek', aldus Bengevoord. 
De taken van Van Ewijk worden voorlopig waargenomen door Bijar Altalabani, die ook lid is van de raad van bestuur. Op korte termijn wordt een interim-bestuurder aangesteld.
Verslaggever Domien Esselink vertelt op Radio Gelderland waar het mis ging: 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!