Nieuws

Renovatie IJsselbruggen hard nodig, voorlopig tijdelijke maatregelen

De IJsselbrug.
De IJsselbruggen van de A12 bij knooppunt Velperbroek zijn oud en toe aan renovatie, maar die staat pas gepland in 2022. Daarom moet tot die tijd voorzichtig met de bruggen worden omgegaan. © Wikipedia
WESTERVOORT - De IJsselbruggen van de A12 bij knooppunt Velperbroek zijn oud en toe aan renovatie, maar die staat pas gepland in 2022. Daarom moet tot die tijd voorzichtig met de bruggen worden omgegaan.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Renovatie IJsselbruggen hard nodig, voorlopig tijdelijke maatregelen
Volgens Marijn Rutte, omgevingsmanager van Rijkswaterstaat, is onderhoud aan de IJsselbruggen zo hard nodig dat snel maatregelen moeten worden genomen. 
'Vanaf 2022 gaan we renoveren. Tot die tijd moeten de bruggen worden ontzien. Dus gaat de snelheid omlaag naar 90 kilometer per uur, wordt het verkeer over minder banen geleid en worden rijstroken afgesloten. Daardoor kan het verkeer tot de renovatie start veilig gebruik blijven maken van de bruggen.' Dit weekend beginnen de voorbereidende werkzaamheden en krijgt het verkeer dus al te maken met werkzaamheden en vertragingen.

Vannacht al toeritten dicht

De komende drie nachten gaan bovendien de oprit naar Westervoort en afrit van Velperbroek dicht. Op zaterdag is de oprit Westervoort ook overdag gesloten. De vermindering van de rijstroken richting Utrecht gaat zondag in.
Volgende week worden de twee rijstroken naar Duitsland op de brug heringericht: er komen barrières, belijning en borden. Alle op- en afritten zijn dan wel bereikbaar.
Op vrijdagavond 24 januari gaat Rijkswaterstaat aan de slag met de oprit, vanaf knooppunt Velperbroek naar Duitsland, waardoor die oprit die nacht gesloten is. Met als doel om uiteindelijk de buitenste brug vrij te maken van verkeer.
Bekijk de video van Rijkswaterstaat. De tekst gaat daaronder verder.
Renovatie IJsselbruggen hard nodig, voorlopig tijdelijke maatregelen

Korte verkeerstop

Rijkswaterstaat zegt dat op- en afritten tijdelijk kunnen worden afgesloten. Dan wordt het verkeer korte tijd stopgezet. 'De extra reistijd is dan vijf tot tien minuten.'
Als vanaf 25 januari de rijstroken anders zijn ingericht en de snelheid omlaag is, is het wachten op de vergunningen om de renovatie te kunnen starten. Rijkswaterstaat verwacht in 2021 daadwerkelijk met de renovatiewerkzaamheden te kunnen beginnen.
De planning is mede afhankelijk van het weer. Onder invloed van regen of vorst kan de planning nog veranderen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!