Nieuws

De Stelling: 'Er wordt in Nederland veel te laag gestraft'

Het rechtssysteem in Nederland ligt regelmatig onder vuur. Zo ook vandaag, omdat OM-topman Gerrit van der Burg in dagblad Trouw pleit voor het verhogen van de maximale celstraf voor doodslag. Maar wat vindt u van het rechtssysteem in Nederland?
ARNHEM - Het rechtssysteem in Nederland ligt regelmatig onder vuur. Zo ook vandaag, omdat OM-topman Gerrit van der Burg in dagblad Trouw pleit voor het verhogen van de maximale celstraf voor doodslag. Maar wat vindt u van het rechtssysteem in Nederland?
Van der Burg vindt dat de straffen meer gelijkgetrokken zouden moeten worden. Op doodslag staat namelijk 15 jaar cel en op moord maximaal levenslang of 30 jaar cel. Daar zit een groot verschil in. Maar de straf voor moord is niet de enige straf die regelmatig ter discussie staat. Er ontstaat vaak ook discussie over kleinere vergrijpen. Regelmatig hoor je mensen zuchtend zeggen: 'Die verdachte zal wel weer snel vrij rondlopen'. 
Wij zijn benieuwd hoe jij denkt over het strafrecht. Laat het ons weten in onze poll en stem.
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!